8 tips til at forlænge holdbarheden på din blomsterbuket

Friske blomster er den skønneste måde, at få liv og forårsstemning ind i hjemmet på. Vi kender dog alle udfordringen med, at de hurtigt kommer til at se trætte og måske endda visne ud. Her finder du 8 tips, som medvirker til at forlænge holdbarheden på din blomsterbuket.

Stences Curve glasvase med friske tulipaner

Den tidløse, lysegule Curve glasvase er perfekt til friske tulipaner

 

1. Sørg for at din vase er ren

Før du hælder vand i vasen, er det en god idé at sørge for, at den er helt ren. Der kan let dannes støv i bunden, hvis din dekorative vase står fremme til dagligt. Tør indersiden grundigt af med en let fugtig mikrofiberklud, og fyld den først derefter med rent vand.

2. Fjern de nederste blade på stilkene

Hvis bladene står under vand, afgiver de bakterier og rådner derfor hurtigt. Du bør derfor fjerne stilenes nederste blade, før du sætter dem i vand. Det vil samtidig give din buket et lettere udtryk, hvor selve blomsterne får fokus. Hvis din buket består af roser, behøver du ikke fjerne tornene.

3. Skær et skråsnit

For at give blomsterne mulighed for at suge så meget vand som muligt, kan du give blomsterstilene et langt skråsnit. Sørg for at anvende en ren og skarp kniv, så stilken ikke ødelægges.

Har du grove, træagtige stilke i din buket, kan disse klippes med en grensaks af god kvalitet.

Wrap Keramikvase i mørkebrun - Stences

Den mørkebrune Wrap keramikvase kan rumme selv de største buketter.

 

4. Skift vand ofte, gerne dagligt

Blomster lever af det vand, de opholder sig i. Medmindre, at du har tilsat holdbarhedsmiddel i vasen, er det optimalt at skifte vandet dagligt. På den måde får stilkene en frisk start - og du undgår, at vandet bliver grumset og ildelugtende.

Holdbarhedsmiddel følger ofte med blomsterbuketter, hvis du køber den hos en blomsterbinder. Det får vandet til at holde længere, som oftest 4-5 dage, hvorefter det vil være tid til en udskiftning. 

5. Undersøg, hvilke blomster der er i sæson

Præcis som med frugt og grønt, er kvaliteten og holdbarheden af blomster som hovedregel bedst, hvis du vælger nogen, der er i sæson. Ved at vælge blomster, som er i sæson, sikrer du, at de trives i de aktuelle temperaturer samt at de er dyrket på en naturlig måde, som ikke er for hård for dem. Spørg evt. din blomsterhandler, hvis du er i tvivl.

Stences Repeat glasvase med friske valmuer

Valmuer er både smukke før og efter, at de springer ud. Passer perfekt i Repeat glasvasen.

 

6. Undgå direkte sol

Det kan være smukt, når buketten står i direkte sol. Desværre får det buketten til at "modne" og springe ud hurtigere. Derfor vil levetiden typisk være kortere. Vær ligeledes opmærksom på, at det samme er tilfældet, hvis buketten står andre varme steder, f.eks. i nærheden af en radiator eller et andet varmeapparat.

7. Undgå træk

Ligesom for varme omgivelser påvirker din bukets levetid, gælder det samme for træk. Placeres blomsterne f.eks. nær et åbent vindue i vinterperioden, kan stilkene tage skade.

8. Undgå frisk frugt i nærheden af dine blomster

Et måske overraskende tip er, at du bør undgå at placere din buket i nærheden af frisk frugt. Stoffet ethylen, som findes i frisk frugt, kan nemlig medvirke til at modne blomsterne, når det udskilles.
Tilbage til blog