En leg med former og kontraster - Boligmagasinet, Herning Folkeblad

Af Nana Mathilde Mortensen

 

Stences er en fælles drøm, der er blevet til virkelighed mellem mor og datter.

 

Der bliver leget med former, udtryk og farver i boligindretningen hos den nyetablerede designvirksomhed Stences. Det er den bølgende og lilla Repeat Vase i glas for eksempel et godt billede på.

”Dens ovale form gør, at den får forskellige udtryk, alt efter hvordan man vender den, og så giver den et splash af farve derhjemme”, lyder det fra Thea Christence Bækkelund, der er designer og ejer af Stences.

Virksomhedens boligunivers består af vaser, potteskjulere og lysestager, som alle skal give et twist til det nordiske hjem.

”Ens hjem skal være et fedt sted at være, og vi vil gerne gøre det til en oplevelse at være i sit eget hjem”, forklarer hun.

 

En familievirksomhed

Virksomheden blev grundlagt hjemme ved Thea Christence Bækkelunds forældre i Holstebro under coronanedlukningen.

”Vi startede i efteråret 2020 med de første spæde tanker, da vi som familie kontil at snakke om, at vi gerne ville skabe noget sammen”, fortæller hun og fortsætter:

”Det er min drøm at skabe et boligunivers, og min mors drøm om at lave noget sammen som familie”.

Med en uddannelse som grafisk designer og et medfødt skabergen tager Thea Christence Bækkelund sig af den kreative del, og hendes mor, Pia Christence Rasmussen, er den strukturerede blæksprutte, lyder det med et glimt i øjet.

 

Tager nogle chancer

Det er meningen, at produkterne fra Stences skal kunne passe ind i forskellige hjem, og det er også derfor, at sortimentet både indeholder glas, keramik, krom og egetræ.

 

”Vi vil gerne skabe et univers, der er foranderligt, hvor vi forsøger både at være tidløse og tage nogle chancer"

- Thea Christence Bækkelund.

 

Hun uddyber, at det især er formgivningen og arbejdet med kontraster, der gør Stences til noget særligt. Hun fremhæver blandt andet den sandfarvede potteskjuler ”Silhouette Pot”.

”Man ser ikke særlig tit en potteskjuler, der er andet end rund. Måske er det for at gøre det praktisk, da alle planter kommer i en rund form. Men den nemme løsning er ikke altid den interessante”.

 

Silhouette-Pot-Stences

 

Silhouette Pot kommer med en underskål i samme facon, og det todelte sæt er i keramik med ensfarvet mat glasur. Den organiske form adskiller den fra den typiske potteskjuler, og formen er i sig selv med til at udgøre et dekorativt objekt til hjemmet.

Thea Christence Bækkelund får flere steder sin inspiration til sine design. Nogle gange kan der gå lang tid, før designet sidder lige i skabet – men andre gange har det været lige foran hende hele tiden. Og netop dette skete med vasen Wrap Vase:

”Jeg sad med et stykke bølgepap og legede med formgivningen, og lige pludselig kunne jeg se, at her er vasen”, siger hun begejstret.

Endnu engang udfordrer Thea Christence Bækkelund den almindelige runde vase. Med tankerne, der netop leder hen på bølgepap med vasens riller og farve. Vasen med en højde på 26,5 cm er fremstillet i keramik med mat mørkebrun glasur. Tankerne bag vasen er, at blomsterne i den får et andet udtryk, end når de står i en rund vase, og man kan arrangere dem på en anden måde.

”Det bliver et vildt blomsterbed”, smiler hun.

 

Se forsiden samt artiklen fra Boligsektionen i Herning Folkeblad her:

Tilbage til blog