27 årig iværksætter starter ny familievirksomhed - Dagbladet Holstebro

 

Det har i flere år været drømmen at samle familien om et fælles projekt. Det er blevet til en nystartet designvirksomhed, der skal sælge datterens skåle, lysestager og spejle.

Holstebro/Tvis

Lille Ella på otte måneder smiler. Hun er glad, fordi både mor og mormor Pia er mere end klar til af give masser af omsorg og opmærksomhed.

Det er dog ikke kun lille Ella, der har gjort krav på kærlighed og et stort tidsforbrug. Mor og datter har i mange måneder arbejdet med et stort projekt med at etablere en virksomhed, der skal sælge Theas lysestager, skåle og vaser. Firmaets navn er Stences, og første etape er at etablere en webshop og udbrede kendskabet til produkterne.

"Det er en drøm for mig at vi kan arbejde sammen. Vi har en meget tæt relation i familien, og vi supplerer hinanden godt. Jeg er ikke det mindste bange for, at vi ikke kan arbejde sammen i familien. Jeg er den kreative. Mor er supergod til struktur og det administrative", siger 27-årige Thea Christence Bækkelund.

Hun bor i Halgård med sin mand Mikkel, mens forældrene bor i Tvis – 100 meter fra den nystartede virksomhed med base på Kirkevænget 5, hvor Actona, TTH Holstebro og tøjfirmaet Creme Fraiche tidligere har haft til huse.

Heller ikke i forældregenerationen er der betænkeligheder ved et tæt samarbejde. "Vi kan slet ikke lade være med at lave noget sammen i familien. For os er der ikke noget, der hedder 8-16. Vi ved godt, at det bliver hårdt de næste år. Det har slet ikke været et issue, om vi kunne arbejde sammen. Fritiden går 100 procent med det her", siger Pia Christence Rasmussen, der driver et konsulent- og coaching-firma.

"Fordelen ved det er, at jeg kan tilpasse de to jobs til hinanden, selvom det giver nogle lange dage. Det giver bare noget ekstra energi at arbejde sammen med familien", siger Pia Christence Rasmussen.

 

Far er også med

Det er ikke kun mor og datter, der har slidt i månedsvis med at renovere lokalerne på Kirkevænget. "Min far har også brugt en meget stor del af sin fritid på at hjælpe med opstarten. Han har en stor viden om finansiering og markedsføring, og han kan slet ikke lade være med at bidrage", siger Thea om far Peter Bækkelund Rasmussen, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Thy i Herning og kendt som speaker ved en række arrangementer i Holstebro.

Ideen til at grundlægge firmaet opstod under den store coronanedlukning i 2020. Forældrene havde før sagt deres job op for at drive skihotel i Østrig i 2018/19, og det afbræk havde bestemt ikke fjernet lysten til at være en del af et nyt projekt, hvor man bliver udfordret.

"Coronaen har ikke kun ført dårlige ting med sig. Vi havde masser af tid til at tale om ideer og fremtiden i 2020. Mine forældre er heldigvis også meget eventyrlystne, så de har bakket op og været med helt fra start. Jeg har nok altid haft lyst til at blive selvstændig, men det er kommet lidt tidligere, en jeg havde regnet med", siger Thea Christence Bækkelund, der er uddannet som grafisk designer og altid har dyrket det kreative.

"Jeg har altid haft et skabergen i mig. Som lille samlede jeg stearinlys og brugte ispinde og lavede collage. Jeg prøvede mig også af som selvstændig med et plakatprojekt, inden jeg begyndte at studere"

- Thea Christence Bækkelund

 

"Er der overhovedet tid til at være kreativ, når man har en lille datter og en nystartet virksomhed?".

"Det er gået langt bedre end jeg havde forventet. Det er kommet bag på mig, hvor nemt det er, selvom jeg er blevet mor. Jeg ryger hurtigere ind i boblen med kreativitet, når hun sover. Men den hjælp fra familien kunne det slet ikke lade sig gøre", siger iværksætteren.

Hendes mand Mikkel er ikke involveret i firmaet. Han arbejder som pædagog. Lillebror Tobias er heller ikke med, da han arbejder ved forsvaret i Holstebro. Men de ved det meste om, hvad der foregår og har også hjulpet til i flere tilfælde.

 

Navn fra familien

Mor Pia fristes til at sige – endnu, når det handler om Mikkel og Tobias. "Det er selvfølgelig helt deres valg, men det er da en drøm at kunne samle hele familien om projektet og virksomheden engang i fremtiden. Men det kommer på ingen måde af sig selv. Vi skal have is i maven og være forberedt på, at det kræver tid og hårdt arbejde", siger Pia Christence Rasmussen, der også skal styre tålmodigheden. "Jeg kunne selvfølgelig godt håbe på, at der allerede nu var kommet flere ordrer, men det tager jo tid at komme i gang", siger hun.

Virksomhedens navn, Stences, er også relateret til familien. Det er en forkortelse af familienavnet Christence på Pias side. "Hvis vi forhåbentlig skal sælge produkterne i udlandet en dag, er det for besværlig med Chistence. Stences er meget lettere på engelsk og andre sprog. Der for har vi valgt at forkorte det", siger Thea Christence Bækkelund.

 

Afgørende

Den unge iværksætter lægger ikke skjul på drømmen for den nystartede virksomhed. Men den er også blandet med en stor portion realisme. "Drømmen er, at vi kan leve af det og have et godt liv. Målet er først og fremmest at komme ud i detailbutikker og webshops i Danmarks og Europa – og gerne endnu længere væk på et senere tidspunkt", siger Thea Christence Bækkelund.

Der er dog en afgørede for at holde liv i den nystartede virksomhed. Lysten skal være omdrejningspunkt.

"Jeg ville miste gnisten 100 procent, hvis jeg skulle sælge andres produkter. Jeg elsker den kreative proces, selv om det kan tage et år fra skitse til produktet er færdigt", siger designeren, der glæder sig over, at de første mange papkasser med lysestager og keramikskåle er havnet på Kirkevænget.

 

 

Med baby på armen og forældrene på sidelinjen designer Thea sin fremtid

Med baby på armen og forældrene på sidelinjen designer Thea sin fremtid

Tilbage til blog